Qui som?

El Micaquer, és una entitat creada sense ànim de lucre l’any 1987, per realitzar activitats educatives en el temps lliure d’infants, joves i adults de Badalona de forma lúdica i creativa.

És una entitat que pretén donar als infants i joves possibilitat de formació en un context individualment i socialment alliberador i responsable.

El Micaquer va néixer arran de la necessitat d’agrupar diferents projectes que ja s’estaven realitzant, com l’Esplai Diplodocus  i el Grup de Joves i de donar sortida a més projectes.

El nostre ideari té el seu origen en el de l’Esplai Diplodocus, membre fundador d’Esplais Catalans i co-partícep del seu ideari.

El nostre context formatiu és aquell que no cobreix temporalment i/o institucionalment l’escola i la família, entitats educatives com nosaltres, amb contactes diferents però complementaris i amb els que hem de tenir relacions escaients.

Ens proposem formar persones lliures, conscients del seu entorn polític, històric i cultural, socialment responsables i solidaris, amb esperit crític i creatiu, oberts i encuriosits pel món que els envolta.

Un ideari d’un moviment laic i progressista ha de ser forçosament obert i plural, i promoure un debat que no es podrà tancar mai. Però alhora ha de ser un instrument per la formació i, per això també ha de ser una eina concreta que permeti ser criticada, ampliada i matisada.

El nostre àmbit d’actuació són actualment els barris del 1er i 2n districte de Badalona.

L’entitat està registrada al registre d’entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya i al Registre Municipal d’entitats de Badalona.  En conveni amb la Generalitat (Departament de Treball, Afers Socials i Famílies) i l’Ajuntament (Àrea d’esports i joventut i Àrea d’educació).

El Micaquer està associat a:

I col·labora amb:

El Micaquer